zaterdag 24 maart 2012

Skiwelt Wilde Kaiser

Ik heb dit jaar weer een week geskied in het ski gebied "Skiwelt Wilde Kaiser". Ik heb met Caroline hier ook een aantal keer geskied. Wat Caroline ook over vakanties dacht, skieen wilde ze altijd. En geskied hebben we.  Ook in de skiwelt. De laatste keer in de Skiwelt hebben we in  1 dag het hele gebied door geskied. Van Brixen naar de Ki-West afdaling, terug naar Brixen en dan door naar de Astberg en weer terug naar Brixen. Dat is meer dan 50km downhill skieen. Ik heb de tocht met Caroline in gedachten weer gedaan.

Zoals jullie weten had Caroline veel pijn in het ziekenhuis de weken voor ze stierf. Als ze veel pijn had deden we er alles aan om haar gedachten af te leiden van de pijn. Een truukje van ons was om over onze vakanties te vertellen. Toen ik dit een keer gedaan had vroeg ik haar:"Welke vakantie van ons vond je nou het aller aller leukste?". Ze antwoordde "Loipenstube januari 2009".  Ik heb haar nooit meer kunnen vragen waarom maar ik denk achteraf omdat:

- Het de eerste "echte" vakantie was na haar diagnose in september 2008
- Ze uitslagen had gehad die lieten zien dat de Tarceva werkte
- Het weer prachtig en zonnig was de hele week
- Ik haar in die week ten huwlijk heb gevraagd (wat ik mij pas veel later realiseerde)
- Het hotel Loipenstube precies bij haar paste. Heerlijk eten, heerlijke sauna's, vriendelijke mensen maar niet overdreven chiq
- De Skiwelt in perfecte ski conditie was
- Ze vertrouwen terug kreeg in haar lichaam
- We gewoon enorm veel plezier hadden.

Dit jaar in de SkiWelt heb ik haar een aantal keren weer heel dichtbij mij gehad in ieder geval.

Janwillem.


Januari 2009: Een skidag in de Skiwelt:Februari 2010: Een skidag in de Skiwelt:

Maart 2012: Favourite kroegje bij de Ki-West van Caroline, check. 

Maart 2012: Astberg, check. Met Caroline was het hier altijd dikke sneeuw en prut weer. Nu was ik alleen en was het een prachtige en zonnige dag.Maart 2012: Gegeten in de Loipenstube, "ons" hotel. Check.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben hier stil door!
  Inderdaad: prachtige herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi dat je dat zo gedaan hebt in je eentje. Je zal het op verschillende momenten best wel moeilijk gehad hebben denk ik.
  Wat een herinneringen, mooie ... maar daardoor ook zo pijnlijk.

  Groet van een onbekende meelezer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Irma( kakelsite )11 april 2012 om 00:29

  mooi
  veel respect en hartelijke groeten
  Irma

  BeantwoordenVerwijderen