vrijdag 26 juni 2015

25 juni 2015

Lieve Karin,

25 juni, de digitale agenda zegt: Karin jarig!
Rond half vier hebben we afgesproken met Janwillem en ja hoor de HBES-appeltaart staat ons al op te wachten.
We hebben natuurlijk heel wat bij te kletsen, terwijl Anne-Sophie en Pepijn zich heerlijk kunnen uitleven in de grote tuin met allerlei spannende paadjes.
Gezamenlijk lopen we daarna naar het Esserveld. En terwijl het de hele dag behoorlijk waait, is het nu bijna bladstil en drukkend warm, zoals zo vaak op jouw verjaardag. We leggen bloemen en staan stil bij jouw 36ste geboortedag!

Als we besluiten te vertrekken, raakt Anne-Sophie een beetje in paniek: ze wil nog niet weg, want ze heeft een ketting voor jou gemaakt met laurierblaadjes uit de tuin van Janwillem. En de ketting is nog niet af, want onderweg heeft ze nog een schelpje en een dennenappel gevonden, die er ook nog in verwerkt moeten worden.
Wat is ze opgelucht als het uiteindelijk, met de nodige moeite, toch lukt en ze de ‘ketting’ op jouw steen kan leggen.
Ze heeft het nog heel vaak over jou, maar dat komt natuurlijk ook omdat je op allerlei manieren dagelijks bij ons bent en daar krijgen Anne-Sophie en Pepijn ook het nodige van mee.
Zoals bijvoorbeeld op 17 april j.l. toen mam 65 werd: We hadden bij de juwelier twee diamantjes in haar trouwring laten maken en AS en PP mochten met mij mee om die op te halen. De winkel was door een inbraak eigenlijk gesloten, maar voor ons maakte de juwelier een uitzondering. Dat vonden ze natuurlijk bere-interessant.

Ik vertelde op de terugweg over de symboliek van de beide diamantjes: de 2 staat voor opa en oma, die elkaar al heel lang lief vinden. Er kwamen twee lieve kinderen Karin en Martine en ook twee kleinkinderen, die ‘altijd heel lief’ zijn.
Zo kwamen ze zelf op mama (Martine) en papa (Peter-Paul), die elkaar lief vinden.
En opeens kwam Pepijn uit de hoek: “En Karin en …….hoe heet ie ook al weer? ……(Janwillem zeggen wij), Janwillem, die elkaar lief vinden!”

Lieve Karin, zo ben je en blijf je dagelijks in ons midden!

Pap
1 opmerking:

  1. Denk nog vaak aan Caroline. Ook al omdat zij ongeveer van dezelfde leeftijd is als mijn dochter. Ik heb de longkanker overleefd en mocht het meemaken een kleinkind te krijgen van mijn dochter. Caroline heeft zelfs niet moeder mogen worden. Het leven is niet te begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen