donderdag 20 september 2012

Het is gelukt!


Het herrinneringsbordje hangt op 3200 meter op de Haute Cime. We zijn een dag eerder vertrokken dan 3 jaar geleden vanwege het weer. Dit bleek achteraf een goede keuze, het kon wel eens zijn dat het de laatste dag is geweest dat je de berg op kon.

Maandag 17 september zijn we naar de hut gelopen. Het was prachtig weer en we konden nog lekker op het terras zitten net als 3 jaar geleden. Na het eten meteen naar bed, de volgende dag vroeg op.

Om 05:30 de volgende dag ging de wekker. 06:00 ontbijt en om 06:45 liepen we richting de Haute Cime. We zijn op een of andere manier 2 keer verkeerd gelopen, gelukkig liep er een groep met een gids bij ons in de buurt die we konden volgen af en toe :-) Toch waren we best op tijd op de top, om 11:30 uur.

Op de top aangekomen gingen we gelijk zoeken naar een geschikt plekje voor het naamplaatje. We hebben er een gevonden op ongeveer 15 meter van het Gipfel Kreuz. De plek is niet bontificaal in het zicht maar ook niet verstopt. Prima plekje vonden we.

Op het randje van de berg hebben we samen het plaatje aan de rots bevestigd. Nadat hij goed vast zat heb ik (Jw) een klein beetje as verstrooid uit een potje en een beetje rots\zand terug gedaan in het potje.

Taak volbracht. Het geeft een goed gevoel dat we dit gedaan hebben. Caroline komt erg dichtbij in je herinnering op dit soort dagen. Ik vind het ook mooi dat het plaatje op de Haute Cime hangt. Het plaatje "kijkt uit" op Port du Soleil en mochten HJ en F een super telescoop hebben zouden ze het plaatje kunnen zijn vanuit hun tuin. Dubbel op!

We hebben alles gefilmd en ook al gemonteerd. Het valt alleen niet mee om de file op youtube te krijgen. Ik denk (hoop) dat het filmpje er morgen wel op staat. Ik heb wel een paar foto's toegevoegd alvast.


Jw

PS: Mocht iemand van de lezers nu zin hebben om deze prachtige tocht te lopen --> Mail gerust. Ik weet de weg inmiddels vrij goed ;-) En ik kan dan precies vertellen waar het plaatje hangt.


Het plaatje hangt, klaar voor de afdaling Op de achtergrond zie je hier het meer van Genève


Port du Soleil. Recht tegenover het plaatje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten