dinsdag 18 november 2014

Naar de Haute Cime voor Caroline

Beste vrienden en familie van Caroline,

Zoals jullie misschien weten is de laatste serieuze berg die Caroline beklommen heeft de Haute Cime.
Op de bergtop hangt een plaatje met haar naam als herinnering aan haar en de tocht. Ik heb hier over gesproken met vrienden en familie. Er zijn best een aantal mensen die de tocht graag willen lopen en op de top van de Haute Cime willen staan, bij haar plaquette. Sommigen zijn echter niet zo bekend in de bergen of vinden het fijner om met anderen te gaan.

Nu ben ik vast van plan om in 2015 opnieuw naar de Haute Cime te gaan, en ik nodig iedereen die het leuk vind om mee te gaan. Misschien vind jij het ook leuk om mee te gaan. Het is een pittige wandeling maar als je vroeg vertrekt, is de tocht goed te doen voor bijna iedereen. En, je kan altijd teruglopen als het toch teveel wordt. Ik ben inmiddels goed bekend met de tocht en de route is niet moeilijk of gevaarlijk. Je moet wel goede ingelopen bergschoenen hebben., maar dat is dan ook de enige voorwaarde.

Nog wat meer feitjes:

- De tocht duurt 2 dagen
- Dag 1: een wandeling van een paar uur naar de berghut. Overnachting op de berghut.http://www.salanfe.ch/en/
- Dag 2: vroeg opstaan, 5-7 uur wandelen naar de top en vervolgens weer helemaal naar startpunt van dag 1.

Ik ga ergens in september 2015. Er zijn allerlei mogelijkheden om te reizen en te overnachten. De korste variant zal waarschijnlijk een vertrek zijn van Schiphol met easyjet naar Genève op donderdag en dan maandag weer terug naar Schiphol.

Kosten vallen reuze mee. Een beetje gunstig ticket kost 100 euro retour. De overnachting op de hut zal tussen de 25 en 75 euro kosten.
Er is een camping aan de voet van de berg waar je eventueel kan overnachten voor en na de tocht.

Neem gerust contact op als je geïnteresseerd bent! (jwtop@jwtop.com)

Groeten,

Janwillem


http://blog.carosum.com/2009/09/yeah.html

http://blog.carosum.com/2009/09/filmpje.html

http://bye.carosum.com/2012/09/het-is-gelukt.html


1 opmerking: