dinsdag 28 juni 2016

Emmen, juni 2016

Lieve Karin,

Afgelopen weekend stonden we natuurlijk stil bij jouw 37e geboortedag:  “25 juni, Karin jarig, de hele dag”, stond er in de digitale agenda.
Om elf uur worden we bij Janwillem en Anje verwacht en we maken kennis met Nore, Liene, Janne, geboren op 24 april j.l.
Heftig natuurlijk, met dubbele gevoelens, maar ook een heel bijzonder moment. Ik denk dat je heel trots op ons zou zijn als je zou zien hoe we daar met elkaar mee omgaan. Anne-Sophie en Pepijn mogen de meegebrachte mand met cadeautjes één voor één uitdelen aan Janwillem en Anje.

Na de koffie en de traditionele HBES-appeltaart, gaan we met Janwillem naar het Esserveld. Anne-Sophie geeft aan dat ze liever niet mee wil, omdat ze daar verdrietig van wordt en dat wil ze niet. Ook Pepijn sluit zich bij haar aan en samen mogen ze bij Anje en Nore blijven. Prima dat het zo gaat, want ze moeten het emotioneel wel aankunnen. (Vooral Anne-Sophie heeft veel van jou: ook een diep-denkertje!)

Op het Esserveld hebben we rozen gelegd op jouw bijzondere steen en we werden weer getroffen door de speciale plek van jou op deze ‘mooie’ begraafplaats.
Op de terugweg kwamen we samen tot de conclusie, dat het steeds beter voelt om hier een plekje voor jou te hebben, waar we altijd naar toe kunnen.

Aan de Goeman Borgesiuslaan bleken Anne-Sophie en Pepijn nog volop en onbevangen in de film te zitten , die Anje samen met hun had uitgekozen.  Acht en zes jaar zijn ze nu en nog steeds vol temperament en heel ondernemend allebei. Binnenkort verhuizen ze met Martine en Peter Paul naar de Sterrenkamp 29, een hele mooie plek nagenoeg in het centrum van Emmen, dichter bij het werk en school. We zijn weer net zo trots als bij jullie keuzes indertijd!

Pepijn is helemaal gek van voetbal en Ronaldo is zijn grote favoriet. Als je hem vraagt wie vind je de beste voetballer van de wereld?, antwoordt hij steevast: “Wij vinden Ronaldo beter dan Messi, want hij is completer en hij heeft bovendien minder zichtbare tattoos!” Je kunt wel nagaan dat de invloed van opa nadrukkelijk aanwezig is bij dit antwoord. En daar zul jij je ook niet over verbazen.
Ook Anne-Sophie gaat binnenkort op een teamsport, nl. handbal. Natuurlijk bij E & O. Verder heeft ze veel aanleg voor dansen en dat blijft ze ook doen.

Lieve Karin, 25 juni blijft een speciale dag, waarop we gezamenlijk onze onvoorwaardelijke liefde voor jou blijven delen en uitspreken.

Pap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten