maandag 26 juni 2017

Lezen


25 juni blijft een speciale dag dat we aan Karin denken.

Wetende dat op deze dag er meerdere mensen aan haar denken. Dat is mooi, iedereen heeft zijn eigen momenten maar op haar geboortedag kan je er bijna niet omheen. Gelukkig maar! Denk ik dan ook regelmatig. 
Wij zijn zoals elk jaar met de hele familie naar de begraafplaats geweest.
Pepijn zit nu in groep 3 en leest alles wat los en vast zit.
Zo ook de tekst op de gedenksteen.

Karin Caroline Martine Top Meijerink
25-06-1979.  KARIN 18-11-2011

Ik had nog veel meer willen leven, vooral mijn liefde was nog groot.

Pepijn zegt mama het klopt niet wat daar staat. Er staat 2011 maar het is 2017.
Ik vertel dat het wel klopt. En vraag aan Pepijn hoeveel het verschil is tussen 2011 en 2017. Het verschil is 6 zegt hij.
Ik leg uit dat het 6 jaar geleden is dat tante Karin is overleden. Hij zegt ik ben geen 6 meer ik ben net 7 jaar geworden. Dus ik was 1 jaar toen tante Karin dood ging. Hoe oud was tante Karin toen ze dood ging? Ze was 32 jaar. En hoe oud was jij mama? Ik was 30 jaar. Ok dan ben je nu 36 jaar  en tante karin 38 jaar net zo oud als papa. Maar haar leven stopte bij 32 jaar ze is geen 38 jaar geworden.
Hij leest de onderste zinnen nog eens en vraagt mama wat is liefde?
Dat je van iemand of iets houdt. Je kan ook houden van je leven die je leeft, je bent blij met wat je hebt, doet. Je hebt jezelf en anderen lief. 
Ohw....ok...
Anne-Sophie moet heel hard huilen en kijkt geïrriteerd naar haar broertje die zijn schouders ophaalt....tja....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten