woensdag 18 november 2020

9 jaar

Toevoeging 30 mei 2021:

Het is de bedoeling om op 2 september te vertrekken en om 5 september terug te keren. 2 en 5 september zijn reisdagen. 3 september een dag om te acclimatiseren, korte wandelen. 4 september de tocht dag.

Mocht het nou heel slecht weer worden dat weekend, dan schuiven we 1 week op. Dan gaan we 9 tm 12.

---------------------------

Vandaag negen jaar geleden is Caroline overleden.  De herinneringen zijn nog levendig, maar negen jaren, dat is best veel. Het is bijna zo lang als ik met haar geleefd heb. Volgend jaar is het 10 jaar, dat klinkt pas echt lang.

Nu ik toch met jaren aan het goochelen ben, het is 5 jaar geleden dat we met zijn allen naar de Haute Cime zijn geweest om Caroline te herdenken. Dat was een mooie tocht. Het was ook barre tocht. Het was vooral een waardevolle beleving, fijn om met elkaar op een bijzondere manier te herdenken.

Het lijkt een goed idee om volgend jaar ook weer iets samen te doen. 10 jaar zonder Caroline is toch een memorabele mijlpaal, en het best herdenk je samen.

Wat kunnen we dan doen? Een wandeling in de bergen was iets wat Caroline fantastisch vond. Wanneer je in de bergen bent vergeet je ook snel de sleur van alle dag, maak je je minder druk om onbelangrijke dingen en is er automatisch meer ruimte om te herinneren. Weer naar de Haute Cime is misschien wat teveel van het goede en een andere tocht brengt weer nieuwe belevenissen. Daarom is het idee om met iedereen die het leuk vind een tocht te lopen die Caroline ook gelopen heeft en wat een van de langste is die ze ooit heeft gelopen. Het leuke van de route is dat je vier varianten kan lopen:

1 - Stoanalm (en weer terug)

2 - 1 plus Naar de Essen und Rostocker Hütte (dan kan je terug lopen naar Stoanalm)

3 - 2 plus Türmljoch, Johannes Hütte (dan kan je naar beneden lopen of met taxi terug)

4 - 3 plus Sajatscharte, Nue Sajathütte en dan terug lopen naar Hinterbichl

Er kan eigenlijk nog meer. Je kan bijvoorbeeld met de taxi naar de Johannishütte gaan en dan aanhaken bij de groep die op doortocht is naar de Sajathütte. Je kan ook nog naar de Sajathütte lopen om samen met de groep weer naar beneden te lopen, opties genoeg! 

De route is nergens technisch moeilijk, niet zoals de Haute Cime dus. Het is wel een van de mooiste omgevingen in de Alpen vind ik, afwisselend met prachtige uitzichten.

Hier onder een overzichtskaartje.   • Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden in Hinterbichl of Prägraten. 
  • Het is ongeveer 1200 km rijden vanuit Groningen
  • Eind Augustus of begin September zal het plaatsvinden
  • Donderdagochtend weg, zondag terug
  • Als je de hele route wilt lopen moet je wel vroeg opstaan...
  • Verdere details volgen, is ook afhankelijk van wie er mee gaan.
Nog wat linkjes:

Filmpje van de route met Caroline:
Als het je leukt lijkt, en misschien mee wilt, stuur dan een berichtje: jwtop@jwtop.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten