maandag 29 juni 2020

Emmen, 26 juni 2020

Lieve Karin,
Gisteren stilgestaan bij jouw 41e geboortedag.
In de namiddag naar Groningen gereden en eerst koffie gedronken bij Janwillem.
Heel fijn dat ook de ouders van Janwillem kwamen.

Karin, 2020 is een bizar jaar. Er heerst een wereldwijde pandemie, het zgn. coronavirus. Omdat dit virus 2 รก 3 maanden ook hevig in Nederland woedde en heel besmettelijk is, hebben we bijna geen sociale contacten kunnen hebben. In winkels kwamen we ook niet meer; we lieten de boodschappen zelf digitaal komen (ja ook wij, want internet heeft natuurlijk een grote vlucht genomen en jij zag dat indertijd ook al aankomen natuurlijk).
Ons land zat eigenlijk volledig op slot en het werd door onze minister president Rutte een ‘intelligente lockdown’ genoemd. 
Martine en Peter Paul moesten zelfs vanaf half maart tot 1 juni (mijn verjaardag) restaurant De Kamer gesloten houden! Geen leuke tijd en oma Meijerink ( 99 inmiddels!) mocht wekenlang totaal geen bezoek ontvangen in het verzorgingstehuis De Etgaarde in Oosterhesselen

Het is – zoals zo vaak op jouw verjaardag – een tropische dag. So wie so  hebben we de laatste jaren te maken met hete, droge zomers. De klimaatzones op aarde zijn duidelijk aan het verschuiven.  

Samen wandelen we naar de begraafplaats ‘Het Esserveld’. Vorige week lazen we in de krant dat dit wederom de duurste begraafplaats van Nederland is. Hoe raar het ook klinkt, maar het geeft een goed gevoel dat je daar een bijzonder plekje hebt, met een bijzondere natuursteen uit de bergen. Jouw lievelingsomgeving altijd!
Nadat we terug waren aan de Goeman Borgesiuslaan, hebben we samen iets gedronken en op jou een toast uitgebracht. Ook hebben we met elkaar Chinees gegeten en dierbare herinneringen opgehaald over jou! 
De ballast die we altijd voelen rond deze dagen, was nadien eigenlijk verdwenen. We moeten deze momenten met elkaar blijven koesteren en dat gaan we ook zeker doen. Karin, er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat we niet dicht bij je zijn en aan je denken.

Liefs pap en mam, MartineGeen opmerkingen:

Een reactie posten